Translate

sâmbătă, 19 mai 2018

HAMER NET 2 🔌📲



În ultimul timp am fost obișnuiți cu un lucru inutil, pentru mulți, dar prezent în accesoriile oricărui telefon/tabletă și anume; încărcătoare prin cablu de date, ce au reușit să înlocuiască tradiționalele încărcătoare cu mufe dedicate, sub motivul că ar fi necesar și un cablu de date

**însă...😎**

Zic eu inutil, pentru că cei mai mulți, nu își mai conectează dispozitivele la un PC/laptop, acestea căpătând deja un statut personal în puterea cuvântului, cu aplicații dedicate, suficient spatiu de stocare și funcții directe de clowd ( acel spațiu suplimentar oferit, spre exemplu de google, și unde poți urca poze, filme și chiar fișiere doc ) arhi suficient pentru **modestia** celor mai mulți 😂😂😂 ceea ce face inutilă existența unui cablu de date fragil, ce oricum ar fi putut fi adăugat la pachet, necostand mult.

**În acest punct apare adevărata explicație; **

Cablu de date zici?! Cu încărcare prin mufa de date 😎... Și dacă tehnologii/programe/funcții, relativ simple, au ajuns să poată transmite datele și prin rețeaua/branșament electrice de casă?!

Și da, există deja funcții ce permit monitorizarea întregii activități de pe dispozitive doar analizând consumul, și funcții de identificare bazate pe amprente unice ale curentului electric (deci a puterii acestuia) ce de regulă sunt stocate ( de către producător) în vederea identificării unor probleme apărute cu repetare în anumite cazuri, și remedierea lor, pentru că au și unele obligații stricte cu contractanții.

Într-un articol anterior am arătat că există deja dispozitive ce pot fece conexiuni internet LAN prin rețeaua de branșament a locuinței, dezvoltate de "D.link" și "Tp.link" ce până de curând produceau doar dispozitive **NORMALE** pentru conectare și rețelistica internet.
În acest articol extind, cu o nouă **FUNCTIE** ( modalitate ) relativ recentă, de transmitere a datelor prin rețeaua branșament și mai departe, prin încărcător.

**CUM ESTE POSIBIL 😎**

Măi întâi să clarificăm noțiunea de date. Acestea sunt ( de regulă ) in "binar" o codare specifică computerelor, ceva de genul;

1000001 1100100 1110010 1101001 1100001 1101110

Mai sus mi-am scris numele "Adrian" , acest cod face posibilă transmiterea de informații, scriere/cititoare intre părțile componente ale unui computer ceea ce se traduce prin funcții de sistem cu caracter funcțional. Procesul în sine este conceput a crea funcții logice din doar două stări determinate 0 si 1, prin algoritmul programelor.

  Biosul, adică programul primar ce asigură/identifică componentele hardware, adik procesoare, memorii, periferice, ajuta SO cu interfață de utilizator, rezultând putem spune un dispozitiv capabil de procesare a datelor cu caracter digital și transformarea rezultatelor in informație grafica.

(cam așa a apărut moneda virtuala)

Aceste date pot constitui simple* funcții de sistem sau pot fi programe menite să prelucreze un anumit gen de informație, într-o primă fază, digitală.

De asemenea comun tuturor dispozitivelor digitale este monitorizarea consumului generat de întregul sistem, în vederea optimizării resurselor alocate.
Această monitorizare stochează de asemenea in fișiere "evenimentele" întâlnite (învață căpătând experiența rutinei) fluidizând in acest mod, viitoarele accesări/interacțiuni de sistem.

În acest punct, un program/funcție ar putea crea acea conexiune LAN prin rețeaua electrică fără prea mare problemă, cum ziceam, alimentare prin cablu de date 😎 aplicații/funcții de sistem cu permisiuni totale fac din dispozitivele Smart vs Proprietar acel bigbrother.

Cu ani în urmă, când telefoanele mobile începeau să aibă performanțe vizibile 😂😂😂 ceva de genul; CPU 250Mhz si 64M.dram, nu mă așteptam că după doar câțiva ani să apară dispozitive mobile cu performanțe SF 😎. Imi puneam întrebarea, ba la ce-i trebuie unui dispozitiv mobil atataputere de procesare, atunci, însă acum cu procesoare CPU octacore și de la 2G RAM pana la chiar 8G RAM la care mai 🐔 și grafică pe dualcore, camere tot mai performante, cititoare de amprente, comanda vocală, tastatura care face și ea trafic* de date, deja miamm explicat, cam târziu da este cât se poate de clar.

Globalizarea urmărește in fapt ($i printre altele) distribuirea resurselor cat mai strict pentru a putea fi eliminate pierderile datorate excedentelor.

Într-un film relativ recent 
Equilibrium https://g.co/kgs/LaiJ1T
este redată această paradigmă existențială, în desfășurare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !