Translate

joi, 3 mai 2018

FOTOGRAFIE LIKE A PRO



  Devenit mai degraba un moft decat o necesitate, pixelii* camerelor foto de pe dispozitivele mobile "s-au inmultit peste noapte" pur si simplu din considerente economice/comerciale.
 
**Sa ma fac inteles**

    Numărul de megapixeli ai camerei foto, fie ea de pe mobil sau de pe DSLR, este doar o falsă problemă. Serios. Cîţi megapixeli îţi trebuie? Cînd vreodată, în viaţa ta, vei folosi mai mult de şase? De ce ai avea nevoie de 20 de megapixeli pe telefonul mobil?
  Un mega pixel, teoretic inseamna 1000/1000 pixeli, sau mai simplu, facand o poza cu o camera* de 1 Mpx va rezulta o poza (fizic) de dimensiunea (aproximativa) unei palme, ceea ce pentru un dispozitiv mobil cu un ecran, in medie de 5 inch, reprezinta un fel de maxim/minim necesar al calitatii imaginii.

  În primul rînd, în ziua de azi, mai nimeni nu mai printează fotografiile. Sînt puţini cei care o mai fac însă majoritatea le urcă direct pe Facebook. Aveţi idee cam cît de mare e o fotografie de pe Facebook? sub un megapixel (în jur de 0,7, mai exact.) Ştiţi cît de mare e o fotogafie de pe Instagram? Şi mai mică.
Punct în care reamintesc de aplicația ce redimensionează pozele de pe mobil fără a da diferențe vizibile în ce privește calitatea percepută la vizualizare directă, dar care poate mări de până la cinci ori capacitatea de stocare. 

https://cristescuneamt.blogspot.com/2018/01/gom-saver.html

  Pixeli şi pixeli


  Ceea ce nu se grăbesc să ne spună producătorii de aparate digitale este că pixelii nu sunt egali din punct de vedere al calităţii, astfel încât o imagine de 6 megapixeli obţinută cu un aparat de clasă profesională este în general net superioară unei imagini de 8/12 megapixeli obţinută cu o cameră de amatori/telefon.

  Diferenţa majoră este în acest caz dimensiunea captorului, aparatul profesional având un captor/senzor care poate fi de peste 10 ori mai mare deci “pixelii” vor avea o suprafaţă de captare mult mai mare, cu efecte benefice asupra calităţii imaginii.

  La care adăugăm 
dimensiunea/calitatea obiectivului, cât de naiv poți fi să crezi că un telefon cu o cameră de doar câțiva milimetri, chiar și "High-Tech" poate fi pe picior de egalitate cu o cameră foto dedicată, ce poate folosi un obiectiv, fizic vorbind*, de sute de ori mai mare.
La diferența fizică se adaugă și softul, programul conceput să satisfacă cerințele utilizatorului, dar în același timp să ofere "impresia calității" unde cele de firmă; SONY, CANON, NIKON, PANASONIC...ca să enumăr doar vârful, face de zeci de ori diferența între calitate* vs preț.



  Spun "impresia" pentru simplul fapt că teoretic ochiul uman are
calitatea/performanța, unei camere de 180 (o sută optzeci)  Mpx (mega pixeli).
Atîta timp cît  în "viaţa reală" nu vei folosi mai mult de patru Mpx (caz extrem) – adică o fotografie imprimată la 18 x 23 centimetri (cei mai mulţi imprimă pe 10 x 13 centrimetri). Cînd vreodată o să imprimi la 40 x 60 centimetri, adică echivalentul a 12 megapixeli.

  Astfel revin si menționez că ceea ce noi percepem ca și calitate a imaginii, în cazul dispozitivelor mobile nu este altceva decât un compromis, prin care softul/programul camerei, reușește să înșele creierul, și da poate, așa că în acest punct **firma** face diferența.
  Însă dacă esti hotărât să experimentezi că amator un nivel superior în ce privește calitatea pozelor pe care le faci îți recomand ca mai intai (aproximativ un an) să te documentezi temeinic, comentariile paginilor de profil au un cuvânt greu.

  INGREDIENTE


La achiziționarea unei camere DSLR urmarim;

1. Focalizare multipla.
2. Sensibilitate ISO* de peste 1000 la o dimensiune 12/14Mpx cu claritate vizibilă, testare la fața locului. (fara bliț)
3. Diafragmă relativă/initială mare.
4. Zom mecanic* min 8x.
5. Geantă inclusă în cost.

sub 5000Lei nu ai șansă 😂😂😂
 
 

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !