Translate

joi, 17 mai 2018

DRUMUL MĂTĂSII "COROLAR"



NOUTATE

Dincolo de granițele României drumurile sunt incomparabil mai bune decât la noi. În Ungaria centura ocolitoare a Budapestei are trei benzi pe sens (în urmă cu trei ani avea doar două), în Slovacia autostrada e la fel de bună ca acum trei ani și în Cehia se lucrează în draci la renovarea autostrăzii dintre Brno și Praga.

Orice drum județean al cehilor e mai bun decât drumurile noastre naționale. Județenele românești sunt aproape la fel de bune ca drumurile agricole din Cehia… 😂😂😂

BĂ ESTI NEBUN?

La "Noua autostradă" d' intre Piteşti şi Sibiu (se estimează că), kilometru va costa aproximativ 28 de milioane de €'uro! Iar asta, doar în faza de proiect, fezabilitate, desproprietariri, împroprietăriri,  🙊🙉🙈 bla, bla, bla, înainte de a se apuca de lucru! Ca pe la noi, ulterior se cam dublează preţul cu tot felul de contracte adiţionale…

Un tronson nou de autostradă din Bulgaria, construit de bulgari cu 2.5 milioane de euro/km, n-o fi având telefoane din x în x km, n-o fi având parcări amenajate, etc, avea doar ce era mai important şi anume… asfaltul bun şi drept, câte 2 benzi pe sens + banda de urgenţă, marcate toate corespunzător!

Media prin Europa e de vreo 5~7 mil de euro/km…

Nu reuşesc să pricep ce-i cu cifrele astea? De unde diferenţa asta? Or vrea oare să marcheze autostrada aia nouă din România cu foiţă de aur în loc de vopsea?

(din surse neoficiale, s-ar părea că în agregatul folosit la mixtură vor fi încorporate cristale Swarovski, să aibă și urmașii noștri o moștenire de la contemporanii vremii).






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !