Translate

luni, 15 august 2016

ANDROID vs PERFORMANTA - 3

   In acest articol voi face cateva referiri legate de o problema destul de des intalnita la dispozitivele cu Android si anume descarcarea prea rapida a bateriei chiar si in conditii de utilizare normala*.

   Se intampla ca dupa utilizarea unor aplicatii sa observa ca nivelul de incarcare al bateriei scade  mult prea repede* , uneori chiar si dupa ce lasam dispozitivul in "stand by" acesta se mentine la o temperatura ridicata ( de la caldut in sus ) lucru ce in practica se traduce prin faptul ca lucreaza* ceva in continuare. Tehnic* vorbind pentru unele aplicatii preinstalate si folosite totodata acest lucru se incadreaza in rutina* , mod de expluatare asumat, gen ceva GPS sau instiintari Fb ori alte chestii lasate intentionat sa lucreze in "background" pentru a fi mai "cool" in societate, pai nu, acu acu iti bipaie telu' deh ...bla...bla...bla... persoana importanta, da ce te faci cand nu ai activat asa ceva si dispozitivul nu mai tine incarcat nici macar o zi, cam "nasol".
  In cazul in care nu avem cunostinta de ceea ce ne cauzeaza aceasta situatie, descarcarea prea rapida a bateriei, este neaparat necesar sa facen cateva verificari, neinvazive*.
*= fara sa modificam setarile initiale,

CUM PROCEDAM


  1- Deschidem; setari/aplicatii/ruleaza, si verificam ce anume ruleaza.
( tot ce gasim ca ruleaza dar nu folosim, dam inchide/opreste notificari si stergem eventual memoria temporara, nu si date, aici se inmagazineaza coocki* adik, parole, preferinte istoric de utilizare s.a.m.d.). Tot aici verificam dupa o perioada de timp (circa 3-5 min ) daca ceva aplicatii au repornit din proprie initiativa*, in acest caz aplicatia are un "tracker" inclus, ceva gen "malware" ce ne poate dibui conturi locatie adrese folosite, intr-un cuvant "IDENTITATEA" si asta in cel mai fericit caz, pentru ca daca obisnuim sa mai facem si plati online prin dispozitiv avem sanse mari sa ne trezim fara lichiditati in cont.
  2- Deschidem si setari/aplicatii/instalate, unde verificam din nou cate au bifata optiunea "instiintari" si daca ruleaza.
  3- Dupa ce am facut toate aceste verificari si am luat in calcul optiunile dorite, dam un restart la dispozitiv, la scurt timp, verificam inca o data ca la punctul 1, in cazul in care regasim din nou aplicatii neutilizate insa pornite, problema e clara, aplicatiile cu pricina pun la treaba suplimentar dispozitivul, creind acel consum "nejustificat" moment in care trebuie sa luam in calcul necesitatea folosirii lor pe viitor sau gasirea unor alternative mai "curate".

  OPTIUNI ALTERNATIVE

 Se poate lua in calcul si folosirea unei aplicatii specializate gen "auto tasck killer" care insa nu prea da mare randament, din moment ce aplicatia are permisiunea sa lucreze in background va reporni oricum, daca insa activam "optiuni dezvoltator" din setari unde selectam; opreste aplicatii dupa ce sunt inchise, treaba se mai imbunatateste oarecum*.
 


  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !