Translate

duminică, 8 mai 2016

ANDROID - modalitati de eliberare a spatiului de stocare

 Acest aspect* este des intalnit in cazul in care descarci tot felul de fisiere, poze in special, sau faci poze/filmezi cu dispozitivul si nu in ultimul rand, atunci cand, dupa lungi perioade de navigare pe net (saptamani/luni) sau atunci cand aplicatiile folosite inmagazineaza in "cache" date temporare* ce ajung la dimensiuni apreciabile*, astfel spatiul de stocare intern* al dispozitivului ajunge la limita la care, ori descarci pe un PC ori, daca ai instalat un card extern, va trebui sa incerci sa le muti acolo.
setari/aplicatii_selectezi aplicatia

  CUM PROCEDAM


  Avem cate'va optiuni;

( inafara de ceva programe specializate si care necesita neaparat root'area dispozitivului )

1-Din "setari/stocare, derulam la ultima linie, unde ar trebui sa gasim, "transferare date pe cartela". Aceasta optiune permite doar transferul datelor "media" adik: poze, clipuri video si muzica, valabil de la versiunea Kit-Kat in sus.
2-Tot din setari/stocare, observam (KitKat-#toje :) ) cate'va linii de forma; aplicatii, imagini, clipuri video, audio, descarcari, date in memoria cach, diverse. Aici putem doar sterge date, deschizand pe rand liniile* cum ar fi la "descarcari" unde putem avea si ceva ce nu mai este util* sau "diverse" unde putem gasi unele fisiere ramase dupa dezinstalarea unor aplicatii (mare grija, tot aici se regasesc si fisierele setarilor facute dispozitivului, asa ca stergi doar ce recunosti ca si inutil.
3-Din "setari/aplicatii" unele dispozitive (deasemeni cu KitKat-up) afiseaza dupa aplicatii descarcate si o coloana "pe cartela SD" cu casete pentru bifarea optiunii de transfer, dupa care se asteapta finalizarea transferului, cate una pe rand.
4-O abordare mai profesionala* ar include si folosirea unei aplicatii de curatire a fisierelor reziduale, ce de multe ori ajung sa ocupe sute de mega. ( CM.cleaner e de departe cea mai folosita de catre multi).
5-Deasemeni folosirea aplicatiei de "File Comander" sau "File Manager" ca si aplicatie preinstalata, de sistem, poate fi la fel de indicata, doar ce e nevoie de ceva cunostinte despre cum se utilizeaza, adik operatii de "cut" "past", si bine inteles crearea de fisiere unde urmeaza sa facem transferul ca altfel ne trezim cu o lunga lista, alfabetica dar amestecata, muzica, clipuri video etc...
(nu incerca sa transferi fisiere de sistem* sau orice fisier neidentificat*, chiar si de proba, nu din "android"_file sistem.

( in cazul in care coloana de la punctul "3" nu se regaseste pe dispozitiv, recomand sa nu se incerce transferul aplicatiilor prin alta metoda, gen; "File Comander" acest lucru poate bloca buna functionare a aplicatiilor care nu vor mai fi gasite de "sistem", lucru ce duce la "crash" dupa care doar un "HARD RESET" mai poate readuce dispozitivul la viata, caz in care se pierd, irecuperabil, toate datele ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !