Translate

sâmbătă, 23 aprilie 2016

ANDROID ws PERFORMANTA -2- CPUset

  In articolul precedent ( clik pe titlu ) am scris cu precadere despre capcanele la care sunt expusi cei ce cumpara dispozitive android, in nestiinta de cauza, situatie evidenta, indiferent de versiune'a OS,
  In cazul in care, ceea ce ai citit, in articolul precedent, ti'a fost de oarece folos, voi continua, in articolul de fata cu o serie de alte modalitati ( in funtie de ce doresti sa faci/obtii, de la propriul dispozitiv ca si performante )  ....deasemeni "optionale, dar care cel putin deschid un subiect* nediscutat, ci cel mult mentionat, teoretic.
  Deasemeni, daca esti un "GAMER" 3D_inrait*, poti trece mai departe, ceea ce voi scrie va face trimitere spre autonomie ( cat timp poate functiona un dispozitiv intre doua cicluri de incarcare ).

 MOTOUL ARTICOLULUI FIIND.


  "Just my opinion"


 Asa ca ceea ce vei citi poate fi doar o optiune, deasemeni, cu toate ca teoria are si suport practic, nu i'mi asum raspunderea eventualelor probleme, cu alte cuvinte, daca nu te pricepi, rezuma'te la lecturare, pentru cultura generala si nu incerca sa aplici in practica.

  SA TRECEM LA AMANUNTE


  Trebuie sa mentionez ca; aplicatiile, atat cele preinstalate cat si cele instalate ulterior, incarca, din partea lor, resursele dispozitivului, in sensul ca "ia din ram" da de treaba procesoarelor si nu in ultimul rand, ocupa un spatiu de memorie interna.

( ca o paranteza, pentru cei ce nu vor aduce modificari* le recomand sa tina in permanenta memoria interna la cel mult "75%"_stocare/ram_aplicatiile in desfasurare, se extind ca si spatiu ocupat in timpul folosirii, moment in care daca acesta nu exista fizic, dispozitivul incearca sa creeze un spatiu si astfel apar asa zisele "laguri"_intarzieri in raspuns sau chiar blocari/restartari )




 CERINTE MINIME*

1-dispozitiv root'at.
2-ceva teorie, despre ce si cum!?

 JUST MY OPINION

Aplicatii cu care "poti scapa" de programele preinstalate sunt destule, eu am folosit functiile "aplicatiei cu care am root'at dispozitivul si anume "King Root"... care ca si alte programe are un "app manager"
cu care poti dezinstala aplicatile de operator si alte preinstalari pe care consideri ca nu le folosesti, eliberand astfel resursele dispozitivului.
Astfel dintr'o data zeci de functii in "background" ( acele operatii executate fara instiintarea implicita a utilizatorului ) dispar, lasand/descongestionand, resursele pentru "activitati utile".
O imagine sumara asupra acestor functii, in background, o poti avea "trecand in revista" permisiunile aplicatiilor.
Un alt consumator, de aceasta data de energie/baterie, este insasi reteaua de telefonie. Mergand cu masina si avand activata o retea "superioara" gen 3G/4G, se prea poate ca in afara localitatilor, acestea sa nu aibe suficient semnal de unde intra in lucru "AAR'ul" ceva ce se traduce prin amplificare automata radio, unde dispozitivul "tureaza" la maxim receptia semnalului pentru a asigura conectivitatea optima, faza este ca, ceea ce nu spun "operatorii" ar fi ca in afara oraselor* aria de acoperire este cu preponderenta asigurata de reteaua_baza_GSM, adik 2G_si asta in suferinta* uneori dar care solicita mlt mai putin dispozitivul, implicit bateria, oricum aceasta functie nu include si traficul de date mobile, chiar la dispozitive de generatie noua si mai nou, pentru o si mai mare economie pe unele platforme/dispozitive, nu exista deloc, ex cei ce nu au semnal bun in afara localitatii*.
Pe scurt, tinerea sub control manual a unor functii de conectare este de preferat, aici putem lua in calcul si cautarea automata a unei conexiuni WIFI sau GPS activ permanent, exceptie, cazul in care folosim o funtie de navigatie terestra cu conectare GPS si nu in ultimul rand, bluethut'ul sau blustutzu, cum mai spun unii :))) transmiti ceva la un moment dat si uiti sa'l opresti.
O aplicatie inedita, pentru zona "Android" ar fi "CPUset",



 aceasta aplicatie poate regla* frecventa procesorului principal "CPU" jongland* cu limita minima si maxima de frecventa in mod direct.
Pe PC, multi au incercat un "overclok" atunci cand nu si'au permis un "upgrade", aici discutam despre un "downclok" pentru a gestiona cat mai bine consumul de energie al dispozitivului.
Mai jos avem o "imagine inspirata" despre cum arata interfata aplicatiei...



In imagine avem ambele frecvente tinute la maxim, putem insa alege un maxim putin peste jumatatea frecventei CPU si un minim, la minimum oferit de aplicatie, aceasta calibrandu'se automat dupa caracteristicile fiecarui dispozitiv. Oricum aplicatia face si o recomandare a frecventei minime ce poate fi setata ca si maxim, pe care o gasim la "info".
Vom obtine o reducere a consumului de energie/baterie cu cateva zeci de procente, asa ca se merita,
Lagurile/interzierile in raspuns, vor fi nesemnificative in comparatie cu economia* facuta. Setarea poate fi schimbata oricand, "din mers" in cazul in care ceva joc* sau aplicatie ne "dispera".
Tot in cadrul aplicatiei putem sa ne creem propriul profil



 ( vizibil ca si functie in bara de stare, sus)
si activarea "Governor" functie ce va decide presetat prioritatile functiilor in baza increderii ce o acordam unor specialisti ce au creat si testat aceasta aplicatie.
O alta aplicatie cu aceleasi functii este oferita de "AnTuTu"...
mai jos avem o imagine inspirata*



Aceasta aplicatie poate face si "overclok" asa ca ma retrag din a face recomandari de utilizare, da pentru cine are suficienti bani sa'si cumpere un tel nou, e ok!:)))) sa'mi spuna si mie cum lucreaza un android in "overclok"!? :)))

tratati acest articol cu titlu informativ_cautati eventuale articole similare_sau tutoriale pe Youtube.