Translate

miercuri, 11 noiembrie 2015

MOZILLA FIREFOX - setare pagina de pornire si motor de cautare



  Pentru cei ce folosesc Mozilla Firefox, voi explica in cateva cuvinte si un tutorial scurt cum se procedeaza la schimbarea "Paginii de Pornire" si a "motorului de cautare", doua componente care fac regula in obtinerea unor rezultate ale cautarilor pe web dar in acelasi timp asigura si un anumit "grad de siguranta personala" ( a se citi confidentialitate ) a unei parti din datele personale ce pot fi identificate de terti*.

  CAUZE FRECVENTE


  Uneori folosim aceste setari si din cauze obiective, un anume motor de cautare poate fi specializat pe un anumit secment, strict, cum ar fi "arhivele publice" si astfel din rezultate dispar orice altceva ce nu tine de acest secment, avand astfel o productivitate mai buna, nefiind obligati sa selectam noi din ceea ce apare, ceea ce cautam. Alteori folosim aceste motoare doar pentru simplu fapt ca sunt gandite sa nu ofere date la terte* in mod implicit, ba chiar lucrand/fortand doar modul criptat "HTTPS" pentru orice rezultat/pagina
  In scurtul tutorial de mai jos se disting* cateva aspecte ale acestor setari, eu nu am descarcat alte motoare* pentru ca deja am instalate peste zece.



   RECOMANDARE


Ca o completare de siguranta mai poate fi instalat din pagina de suplimente si "Add_Blok_Plus" sau "Ghostery". Aceste suplimente vor bloca in mod direct "vanatorii de identitate". Cei care fac bani pe web sunt disperati de aceste add_on'uri, pentru ca opresc si numaratorul de vizite pe pagina, soarta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !