Translate

miercuri, 11 noiembrie 2015

ALTERNATIVA LA SPRAY'urile DE CAMERA


  

  ALTERNATIVA



  Cu putina imaginatie descoperim ca acestea pot fi cu usurinta inlocuite de un pulverizator manual, cam ca cel din imaginea de mai jos, in care diluam cu apa curata, intr-un caz fericit apa plata, cateva picaturi de "uleiuri esentiale".

  La moda* Spray'urile de camera, asa zisele "ODORIZANTE" nu prea sunt criticate*, rolul lor in constiinta colectiva fiind indeplinit cu succes, atat timp cat fasaie e ok! Doar ca, pe langa un pret, destul de piperat, contin o serie de substante, mai mult sau mai putin evaluate* ( a se citi expirate ) la care adaugam faptul ca lichidul pulverizat se mai aseaza in unele cazuri pe tot felul de lucruri pe care le atingi zilnic, dupa care duci mana la ochi sau dai prin parcu mana sa-ti mai aranjezi creasta* moment in care scopul pentru care le-am achizitionat denota unele situatii la care nu prea ne-am gandit*. Oricum orice gospodina mai sterge si praful din cand in cand, cel putin, caz in care se fac doua treburi odata, stergi praful si odorizezi camera.


 Este de inteles ca lipsa timpului dar mai ales comoditatea* ne vor impunge catre varianta automata insa dupa cum ziceam, nu este cea mai buna si nici cea mai ieftina alegere.
  Sa presupunem* ca nu putem renunta la cel din baie, insa la cel din camera copilului sau din camera unui batran, in unele cazuri unii tin si in bucatarie asa ceva, trebuiesc reevaluate ( a se citi, eliminate ) .



                               DEFINITIE ULEI ESENTIAL                                                 


Uleiul esential este o substanta odoranta si volatila,extrasa dintr-o planta vegetala sub forma
lichida. Compus din substante active, acesta provine dintr-o secretie naturala continuta de celulele plantei.
In functie de organul secretor (fruct, frunza, floare, scoarta…) din aceeasi planta se pot obtine uleiuri esentiale cu caracteristici biochimice si proprietati distincte.
Compozitia uleiurilor esentiale este foarte complexa. Acestea pot avea cateva sute de molecule diferite, fiecare avand proprietati specifice. Aceste molecule actioneaza in sinergie ceea ce explica eficienta si polivalenta uleiurilor esentiale.
Fiind volatile, uleiurile esentiale nu rancezesc.

                                           CUM PROCEDAM


  Nu am de gand sa intru in detalii, o laveta, puf_puf si sters bine in lung, altfel tot praful se va depune pe suprafetele unde pulverizam.
  Recipientul in care avem solutia se agita bine inainte de utilizare.
  Functioneaza fara baterii :)))))

                                                   SIMILAR


  Baia si bucataria pot fi si dezinfectate in acelasi timp daca in solutie punem si cateva picaturi de detartrant, caz in care o pereche de manusi medicinale ( ceva la 1Leu perechea, este salutara ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !