Translate

miercuri, 14 octombrie 2015

OPTIMIZARE - WINDOWS 7

  In continuare voi mentiona doua valoari in registrii sistemului de operare ce trebuiesc verificata si dupa caz, modificate. O valoare corecta, presupunand ca in urma verificarii am gasit valoarea zero, aproape dubleaza viteza de raspuns a laptopului. In cazul PC'urilor pot exista unele variabile ce tin de partea hardware ce nu pot fi remediate decat prin test/upgrade.




  Imaginea de mai sus reprezinta fereastra de "Registry Editor" unde se va face verificarea si eventual modificarile necesare. Cercul rosu indica cele doua linii ce trebuiesc verificate, SecondLevelDataCache indica daca sistemul identifica valoarea L2 cache.

  La aceste linii din Registry Editor se ajunge astfel:


start/run/(scrim) regedit/(in fereastra dam  clik pe) Hkey_Local_Machine/System/CurentControlSet/Control/Sesionmanager (in partea dreapta regasim liniile cu pricina).
  Si pentru ca tot suntem aici putem observa si linia de deasupra, PhisicalAddressExtension pe scurt PAE, valoare ce in imagine este "0" procesorul fiind non PAE, asa ca daca o gasesti tot "0" clik si pe ea iar in fereastra ce apare trece valoarea "1", daca procesorul are functia PAE dupa restart valoarea va ramane "1" caz in care procesorul va mai lua cateva procente bune in viteza de raspuns.

  Pentru randul "SecondLevelDataCache" folosim urmatorul tabel;






  In stanga avem valorile "L2 Cache" iar in dreapta valoarea ce trebuie trecuta inregistry, cum spuneam, clik pe linie, in fereastra trecem valoarea corespunzatoare Cach'ului dupa care Enter si restart. Aceasta valoare trebuie stabilita corect altfel nu are nici un efect. Valoarea "0" reprezentand "512Kb". Motiv pentru care ziceam ca avem (exemplu) un procesor ce poate folosi/oferi 2048M iar noi nu stim de ce merge greu.
  Daca nu cunosti valoarea exacta L2 Cache foloseste programul gratis; CPU-Z = Link
  Detalii despre, se gasesc din belsug gogalind =  L2 Cache registry value setting sau what is L2 Cache, cea cu PAE e ceva mai controversata* ( a se citi discutata ) insa ideea este ca fara aceasta functie setata, sistemul sufera*.

   IMPORTANT


  Articolul fece referire la versiuni si platforme slabe, in cazul in care laptopul este un Dual Core cu 4G de ram si Windows 7 Ultimate, valorle pot fi gasite pre_setate, caz in care latenta sistemului de operare are alte cauze pe care le voi trata* intr-un alt articol.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !