Translate

duminică, 23 februarie 2014

NAVIGAREA "in siguranta" PE INTERNET

  Pentru a putea "vorbi" de siguranta navigarii pe internet trebuie intr-o prima faza sa identificam ce poate sa reprezinte acest termen.
  Astfel,tinerea in siguranta a datelor personale cu caracter confidential de pe calculatorul cu care "lucram" sau de pe mediile de stocare reprezinta in fapt explicatia sumara a acestui termen,pentru ca cel putin intr-o prima faza nu ne da nimeni in cap.
  Deci elementul,pe care marea majoritate il ignora si mai devreme sau mai tarziu devine fatal, este "naravul" adica ceea ce obisnuiesti sa faci pe Net.
  Ideal ar fi, daca faci si o munca "productiva" (afaceri,firma,contabilitate) acel calculator sa "vada" internetul doar in acest scop,iar "pentru umblatul" de colo colo sa folosesti un alt calculator.
  Oricum o prima masura de siguranta o reprezinta instalarea unui antivirus,in ambele cazuri este salutara.
  Online,add_on'ul Ghostery ofera "oarece intimitate" in fata site'urilor de tracking comerciale sau de indexare,blocand accesul la informatiile de identificare,simple, in navigarea pe pagini,evetual in paralel cu blocarea "cookie terta parte" din setarile browserului.
  O alta masura este insasi folosirea unui browser de navigare recunoscut ca fiind sigur.
  In cateva cuvinte, ce este un browser?
  Pentru marea majoritate browserul este Icon'ul de pe desktop, pe care se da clik cand se doreste a se"intra" pe Net.
  De fapt acest utilitar este un program deosebit de complex, caruia, dezvoltatorii de renume cum ar fi Google,ai aduc in permanenta "imbunatatiri" in ce priveste aspectul si functionalitatea dar si de siguranta.
  Ca sa intelegem modul in care ni se ofera siguranta va trebui,fara sa plictisesc,sa explic, in linii mari, cum functioneaza un browser.
  Browserul este interfata (interactiva) care face permanent legatura intre PC si serverele ce gazduiesc "aplicatia",in timp real ca;identificatorii,geolocatie si nu in ultimul rand activitatea desfsurata ,in cazul de fata vorbim de serverele Google,zic servere pentru ca sunt mai multe si impartite pe regiuni,a se vedea "Google.ro".
  Aceste servicii,gazduite pe serverele cu pricina, ne ofera rezultatele "dorite" in urma cautarilor pe care le facem .
  Deci cautarile noastre acceseaza numitele "motoare de cautare" care la randul lor  nu sunt altceva decat baze de date ce ne pot oferi rezultatele cele mai relevante.Tot motoarele de cautare sunt "vinovate" si de eliminarea din rezultate a site'urilor daunatoare sau,eventual,de afisarea unor avertismente in momentul in care suntem pe punctul de a accesa astfel de pagini.
  De aici "vine" siguranta oferita de browser,dar care nu elimina in totalitate si unele posibile "atacuri", moment in care intra in functie programul antivirus.
  Ca sa n-o mai lungesc si cu antivirusul,gasesti cateva detalii in filmul urmator.





B@zarPC - Pagina de Anunturi



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !