Translate

duminică, 9 martie 2014

FILOZOFIA SPIRITUALITATII

Știința spirituală prezentată de Rudolf Steiner

  CUVANT INAINTE


  Filozofînd se defineste printre altele teoria mecanismelor psihologice ce purced sau preced o manifestare in totalitatea complexitatii ei si este bineinteles trecuta ca si istoria prin filtrul propriei vointe ori [a terte?] mai mult sau mai putin impartială ajungand in final să se izbească de polemici aflate in opozitie  sau de reticenta conservatoare, dar fiind atent argumentata mai devreme sau mai tarziu va atrage si atentia pozitiva.
  Aproape toata existenta interioara,se poate spune,este caracterizata de traire,insa un element al trairii, ce formeaza chiar si fara sa constientizam aceasta, este sentimentul fricii,temerile adinc inradacinate in subconstientul ce se dovedeste a fi la fal de activ ca si constientul firii...

)

 CONTINUTUL INTRODUCTIV


”Omul va recunoaşte din ce în ce mai mult necesitatea de a se concentra cu adevărat când gândeşte, de a-şi orienta întreaga viaţă sufletească spre nişte gânduri precis conturate, pe care le va pune în faţa conştienţei sale.

În timp ce, în rest, îşi va lăsa gândurile să zboare de la un lucru la altul, de la un fapt la altul, omul îşi va apleca tot mai des viaţa de gândire, chiar dacă doar pentru scurt timp, asupra anumitor lucruri, alese de el însuşi, spre a concentra întreaga viaţă a sufletului în acel gând. Şi atunci omul va avea o trăire, o trăire pe care mulţi dintre dumneavoastră o cunosc deja foarte bine. În cursul concentării apare la fiecare o anumită trăire. Dacă aducem un gând în centrul conştienţei şi ne aplecăm asupra lui întreaga viaţă sufletească, dacă ne concentrăm asupra lui, vom observa că gândul devine tot mai puternic. Dar vine apoi un moment în care el nu mai devine tot mai puternic ci tot mai slab, şi în cele din urmă păleşte. 
El, gândul, trebuie să pălească astfel, trebuie să moară lăuntric, am putea spune. Fiindcă aşa cum avem noi gândul, în primă instanţă, aşa cum îl gândim la început, îl gândim cu instrumentul corpului fizic, şi noi concentrăm felul cum gândim cu instrumentul corpului fizic, dar ieşim din corpul fizic de-abia în momentul în care gândul, care e concentrat, moare.


Noi am cădea în inconştient, dacă n-am încerca, în paralel cu această concentrare, şi un alt lucru, care ne ajută să rămânem, totuşi, conştienţi şi în afara corpului fizic. Numim acel lucru care ne păstrează conştienţi când suntem în afara corpului fizic o viaţă detaşată, a privi cu detaşare lucrurile lumii.(...)
Dacă luăm în serios ideea de karmă, atunci trebuie să ne recunoaştem cu adevărat eul în destinul nostru, atunci trebuie să ne fie limpede că în ceea ce se întâmplă în destinul nostru suntem activi noi înşine, că noi înşine suntem actorii propriu-zişi.(...)
Această detaşare faţă de destinul nostru, acceptarea reală a destinului nostru, ea este aceea care ne dăruieşte existenţă, atunci când ne aflăm în afara corpului.
Două propoziţii ne pot fi maxima călăuzitoare; ele pot fi extrem de importante pentru noi. Prima dintre ele, pe care ar trebui să ne-o înscriem adânc în inimă, este aceasta:
Tinde spre a "gândului" moarte în Univers.
Fiindcă numai dacă "gândul" moare în Univers el devine afară o forţă vie. Dar noi nu ne putem uni cu această forţă vie, dacă nu ne străduim să trăim propoziţia:
Tinde spre a destinului înviere în eu.
Dacă facem aceasta, atunci unim eul renăscut în gând cu eul înviat în afara noastră.”
Sursa:DESPRE LUCRAREA ÎNGERILOR: Viitoarea existență jupiteriană și entitățile sale



=============================

B@zarPc; Pagina de anuntur



  -Vanzari!
  -Cumparari!

  -Laptop IBM T22 aici


Placi audio PCI 5+1
(diferite modele)


Amanunte AICI!







Placi retea.PCI
(diferite modele)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !